5 mars 2013

Hägringen i Saint-Tropezbukten

Vår kung har i sitt ständiga politiska förutseende redan 2003 besökt Caymanöarna, rapporterar Aftonbladet, inte som ett statsbesök utan mer för att studera hur det blåser i palmerna kan man anta. Kunde han ana redan då att familjen B skulle lieras med den caymanska eliten genom giftermål? Kanske var det mer av ett önskemål som nu ser ut att gå i uppfyllelse, om ett rent gammaldags äktenskap baserat på solida ting som inflytande och ekonomi.
       Annars är Sainte-Maxime i Frankrike familjens favoritresmål på somrarna, där man ärvt pr Bertils Villa Mirage men knappast hans folkliga intresse för att spela boule med kreti och pleti. Denna lilla sympatiska rivieraby där man går man ur huse för att fira våren, sommaren och säkert också hösten vid caféer och på stranden, där även småfeta medelålders madamer tycks betrakta sig som vackra, och deras manliga vänner likaså, där solen strilar över hela mänskligheten, där har man byggt den nya landsvägen två eller tre decimeter från ätten B:s stenhus som på andra sidan möter havet. I gengäld slipper man se familjen B som bommat för sidan mot vägen med fönsterluckor och persienner, en fullständig dead space, och vänt sig mot havet och sin egentliga hemhörighet - Saint-Tropez med sina glimrande ljus tvärs över bukten, en flimring bort med en överdimensionerad motorbåt.
       Det typiska vykortet över orten är ett med två hundvalpar av retriever-typ liggande i varsin hängmatta i varsitt hörn av kortet med en stor vy av bukten under och texten "Vacances relax au Sainte-Maxime". Synd bara att kaffet är så svagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar